Press "Enter" to skip to content

Een vrije dag met baby Jim

Jenny 0

Nu ik zo’n 3 maanden moeder ben, ziet mijn leven er natuurlijk anders uit. De dagen zijn volgepland en de nachten soms kort. Ik kan alleen maar zeggen dat het mij ontzettend goed bevalt en ik mijn leven voor hem er nooit mee zou willen ruilen. Hoe ziet mijn dagroutine met Jim eruit als ik vrij ben?

Een vrije dag:

 • 7.00/8.00
  Als ik niet hoef te werken, blijft Jim natuurlijk bij mij thuis. Tussen 7.00 uur en 8.00 uur wordt Jim wakker. Het is een echte slaapkop. Ik haal hem uit zijn slaapzak en krijg direct een grote lach. We gaan direct naar beneden. Ik maak z´n fles klaar en samen zitten we dan lekker op de bank. Als Jim de fles op heeft verschoon ik hem en leg hem na het knuffelen, meestal in de box. Hij kijkt om zich heen, brabbelt naar z´n nijntjes en vermaakt zich tot een uur of 9.30 uur prima. Ik maak ontbijt voor mezelf, bekijk Twitter, Instagram en Facebook. Daarna vouw ik de was op, gooi ik er nieuwe was in en werk de afwas weg.
 • 9.30
  Ik neem Jim mee naar boven en zoek op z´n kamer kleding uit terwijl hij in z´n ledikantje ligt. Ik laat het badje alvast vollopen en doe hem dan in bad. We spetteren en spelen even en daarna droog ik hem af en kleed hem aan. Ik leg hem daarna weer in z´n ledikant zodat ik zelf kan douchen en me klaar kan maken voor de dag. Jim is stil en verkent zijn kamertje.
 • 11.00/11.30
  Het is weer tijd voor een flesje. Na de fles breng ik hem naar boven om te slapen in z´n eigen ledikantje (‘s nachts slaapt hij bij mij op de kamer). In die tijd kan ik verder met het huishouden, lunchen en als er nog tijd over is even een stukje serie kijken.
 • 14.00/15.00
  Jim slaapt eigenlijk vaak lekker door tot het weer tijd is voor de fles. Na de fles slaapt hij vaak nog in de kinderwagen en doen we samen boodschappen.
 • 17.30
  Nadat Jim weer een flesje heeft gehad, ga ik bezig met het avondeten. Hij is meestal wakker en speelt rustig in de box. Als ik klaar ben met eten, haal ik hem er vaak weer uit en dan spelen we samen en knuffelen op de bank, of hij zit nog even in z’n schommelstoel de kamer rond de kijken.
 • 20.00/21,00
  Jim krijg z´n laatste fles. Na de fles breng ik hem naar boven. Meestal valt hij tijdens de fles al in slaap. Zo niet, dan zing ik een liedje of lees ik een boekje voor. Voordat ik weg ga geef hem een kus en doe z’n muziek uiltje aan. Vaak kijk hij ook nog even in de camera, hoi mama!

 

 

Binnenkort zal ik ook een post delen, hoe het met Jim en mij gaat, als ik aan het werk ben. Ik krijg dan namelijk leuke foto’s en verslagjes van zowel mijn moeder als het kinderdagverblijf.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *