Press "Enter" to skip to content

Welke babyspullen heb ik (bijna) niet gebruikt?

Jenny 0

Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was, heb ik direct babyuitzet lijstjes uitgeprint. Ik heb bijna het hele lijstje keurig afgevinkt. Maar nu Jim bijna 3 maand is kijk ik heel anders naar diezelfde lijstjes. Sommige spullen zijn wat mij betreft echt overbodig. Wat had ik beter niet kunnen kopen?

 

 • Meerdere flessen
  Er wordt vaak aangegeven om een aantal (soms wel 4) flessen te kopen. Ik had er inderdaad een paar verschillende in huis gehaald. De eerste weken heb ik vooral het mini flesje van Philips Avent gebruikt. Deze zat in De Blije Doos. Zodra de voeding omhoog ging, moest ik een nieuwe fles proberen. Ik had nog een grotere Philips Avent en een Difrax. Beide geen succes.  Bij de één kreeg hij teveel lucht binnen en bij de ander moest hij teveel moeite doen. Uiteindelijk heb ik een Dr. Brown fles gekocht. Deze was en is nog steeds perfect. Je kunt dus wel meerdere flessen aanschaffen, maar je komt er tijdens het gebruik eigenlijk pas achter wat bij jullie past.
 • Flessenwarmer
  Niet gebruikt! Ik heb in het begin afgekoeld gekookt water gebruikt wat ik weer opwarmde in de magnetron. Nu gebruik ik koud water uit de kraan, wat ik ook weer opwarm in de magnetron.
 • Spuugdoekjes
  Dit was sowieso in het begin niet ‘genoeg’. Met een hydrofiele doek kun je veel meer opvangen. Ik heb al vrij snel slabbetjes voor Jim gekocht en dit werkt voor mij prima.
 • Kruiken
  Jim is in de zomer geboren. Ik heb ze niet gebruikt. Als je baby in de herfst of winter wordt geboren, is dat natuurlijk anders.
 • Manicurezetje
  Ook nog niet gebruikt. De nageltjes laten vanzelf los en anders kun je zo eens vijlen. Dit hoef je dus niet perse direct te kopen.
 • Draagzak
  Het leek me zo makkelij, maar ik gebruik liever een draagdoek. Het knopen is goed te doen. En het voelt beter aan.
 • Veel washandjes
  Ik heb ze de eerste weken af en toe gebruikt, maar nu liggen ze al weken onaangeraakt in de la van de commode. Je kunt je baby ook prima met je handen wassen.

Wat ik niet heb gekocht, maar ook niet heb gemist.

 • Luieremmer
  Staat ook op elke lijst, maar nee. Ik doe de luiers direct in een luierzakje en neem ze mee naar beneden en gooi het direct weg.
 • Luiertas
  Veel vinden dit echt een must! Maar heb alles gewoon in mijn eigen handtas als ik weg ga, deze is groot genoeg. Ik ga toch niet onnodig met 2 tassen slepen.
 • Badthermometer
  Dat kun je echt prima zelf voelen.

Dit is natuurlijk mijn ervaring. Wat voor mij niet werkt, kan voor jou wel onmisbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *