Press "Enter" to skip to content

Weer aan het werk na mijn zwangerschapsverlof

Jenny 0

Na 11 heerlijke weken met mijn baby moet ik er weer aan geloven. Ik ga weer aan het werk. Voor Jim werkte ik 32 uur per week. Ik ga nu 24 uur per week werken. Op dinsdag heb ik de eerstkomende tijd ouderschapsverlof. Jim gaat op maandag naar mijn moeder en op woensdag en donderdag naar het kinderdagverblijf. Een week voordat ik weer aan de slag moet ben ik bij het kinderdagverblijf geweest voor een intake. Ik heb informatie over Jim uitgewisseld, zoals wanneer hij slaapt, hoeveel hij drinkt en zij hebben mij verteld wat ik mee moet nemen en wat ze zoal doen op een dag. Voor kleine Jim is dat nu natuurlijk alleen nog maar eten en slapen.

Hoe is de eerste week verlopen?
Goed! Echt ontzettend goed. Het is even puzzelen met de tijd die ik nodig heb voor mezelf en Jim, maar dit is echt uitstekend gegaan. Op maandag heb ik Jim rond 10.00 uur aar mijn moeder gebracht en hij is ontzettend lief geweest, heeft goed geslapen en gedronken. Jim sliep thuis in de box bijna, maar toen was het tijd om hem te wassen en om te kleden. Daarna viel hij in de auto bijna in slaap, maar moest ik de rust weer verstoren omdat we op de plaats van bestemming waren. De schat had er rode wangetjes van. Het is voor hem ook wennen. Op mijn werk betrapte ik mezelf erop dat ik steeds op de klok keek en nog met zijn schema in mijn hoofd zat. Oh, hij is nu aan het drinken, dan zal hij straks weer gaan slapen. Het houdt je toch bezig. Gelukkig kreeg ik af en toe een foto.

Op woensdag is het dan zover. Jim gaat voor het eerst naar het kinderdagverblijf. Omdat ik eigenlijk naast het kinderdagverblijf woon, is het brengen zo gepiept. We staan rond 6.30 uur op. Jim krijgt z’n fles en een schone luier en daarna ga ik zelf douchen, aankleden en opmaken. Jim ligt ondertussen in de box te spelen. Als ik klaar ben, was ik hem en krijgt hij schone kleren aan. Rond 8.00 uur breng ik hem naar ‘de overkant’. We worden leuk ontvangen en ik kan wel merken dat ze het gezellig vinden zo’n klein jongetje. Ze gaat direct met hem knuffelen, terwijl ik Jim z’n spullen een plekje geef. Hij heeft een mandje met daarop zijn naam, waar ik alles in kan doen. Ik vertel hoelaat hij voor het laatst heeft gedronken, wanneer hij meestal slaap en geef Jim een dikke knuffel en kus. Daar ga ik! Het voelt aan de ene kant heel vreemd om je kind achter te laten bij onbekenden. Maar hij heeft een goed plekje. De werkdag verloopt snel. Omdat Jim normaal gesproken tot 18.00 uur blijft, maar ik eerder klaar ben met werken, haal ik hem ook iets eerder op. Ondertussen heb ik boodschappen gedaan en het huis opgeruimd. Ik mis hem thuis dan ook, het is toch anders. Rond 16.15 uur steek ik de weg weer over en word ik weer vriendelijk begroet. Ze vertellen me dat Jim een heerlijke baby is. Zo lief en hij heeft goed geslapen en z’n flesjes leeggedronken. Ik loop mee naar buiten waar ik hem in de kinderwagen aantref. Hij wordt op dat moment net wakker. Ik neem hem weer lekker mee naar huis om te knuffelen.

De volgende dag gaat hij weer naar het kinderdagverblijf. Op mijn werk krijg ik foto’s van Jim en ik zie dat het allemaal goed gaat. Elke dag krijg ik via een app ook nog een dagverslag:

“Vandaag je eerste dag gehad, je bent een heerlijk tevreden mannetje en we knuffelen heel wat af. Je ligt heerlijk bij ons op schoot. Ook in de box heb je het prima naar je zin. Vanmiddag lekker mee naar buiten geweest in de wagen. Een prima eerste dag gehad. Tot morgen spetter”.

“Hey kereltje, wat doe je het goed en wat ben je tevreden. Heerlijk geknuffeld vandaag, de flessen leeggedronken en ons verleiden met big smileys”.

Als je dat leest en ziet, smelt je toch helemaal weg! Ik ben zo trots op hem! Het viel me eigenlijk alles mee. Natuurlijk is het geen fijn gevoel om je baby achter te laten, maar als je dan ziet dat hij het verder prima doet, maakt dat het het al een stuk makkelijker en kan ik terug kijken op een goede eerste week.

Wat ik mee neem naar het kinderdagverblijf:

  • slaapzak
  • voeding
  • een voorraad luiers
  • knuffel en speentje
  • reservekleding

‘Jim’s ervaring’
Ik had verwacht dat Jim aan het eind van de dag en misschien zelfs deze week, huilerig en moe zou zijn. Maar ik heb er weinig van gemerkt. Hij heeft goed geslapen ‘s nachts, was niet onrustig en op onze vrije vrijdag heeft hij heerlijk tot 8.00 uur ‘s ochtends geslapen. Overdag heeft hij ook niet meer geslapen dan anders en hij was het zonnetje in huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *