Press "Enter" to skip to content

De babykamer

Jenny 0

Dat de logeerkamer de babykamer wordt, daar ben ik al snel over uit. Ik heb namelijk nog een ‘waskamer’ en ‘kledingkamer’ en dit is toch de makkelijkste keus. Ik ben van plan niet veel aan de kamer te doen, wat betreft verven. Ook ligt er al laminaat in en hangen er mooie gordijnen. 1 muur is donkergrijs en de rest van de muren zijn gebroken wit. Het logeerbed neemt mijn zusje over en dan is de kamer ook zo goed als leeg.

Natuurlijk moeten er nog meubels gekocht worden. Bij Baby en Tiener Megastore kom ik een leuke set tegen met een ledikant en een commode. Een kast koop ik later nog. Deze set kost ‚ā¨ 199,00 en er staat bij dat het ‘showroomcondities’ zijn. Goed, dat het al heeft gestaan en er bijvoorbeeld een paar krasjes op zitten, daar kan ik mee leven voor die prijs. Die kans heb je met tweedehands ook en dit wordt tegen vergoeding bezorgd. Ideaal dus. Ik maak een afspraak voor het bezorgen en kan niet wachten tot de boel in huis is!

Nadat ik de bestelling heb geplaatst begint het verven van de kamer toch te kriebelen. Niet veel. Maar een mintgroene kleur zou de donkergrijze muur toch net iets zachter maken. Die middag haal ik direct muurverf en maak ik een begin.

De meubels worden op een vrijdag bezorgd en mijn broer komt langs zodat we alles samen in elkaar kunnen zetten. Ik vind het serieus nog mooier dan op de foto’s. Nadat het ledikant in elkaar staat, beginnen we aan de commode. De lades zitten snel in elkaar, maar dan… de rest past niet ūüôĀ ¬†De voorgeboorde gaten zitten te ver naar links, waardoor de schroeven er niet in passen. Het ging net zo goed..

Ik besluit de klantenservice een e-mail te sturen, want ook de pootjes van de commode ontbreken. In een reactie laten ze weten dat ik zelf de juiste gaten wel kan boren. Goh, oké! En als ik verkeerd boor, wie is dan verantwoordelijkheid? Geen reactie. Ook op de vraag of ze kosteloos een monteur kunnen sturen om de gaten voor mij te boren, wordt maar standaard gereageerd. Je hebt geen garantie. Met andere woorden, succes met boren!

Eigenlijk heb ik dus een bouwpakket gekregen met ‘losse planken’ en moet ik maar zien hoe ik het in elkaar krijg. Die had ik ook wel bij de bouwmarkt kunnen halen natuurlijk. Het voelt net¬†of zetten ze iets wat niet past in het magazijn zetten, tot het met de term ‘showroomcondities’ in de verkoop gaat. Rare term, aangezien het niet eens in een showroom heeft kunnen staan, want het past niet?!¬†Ik vind het een vreemde gang van zaken. Ik heb het geluk dat er iemand in de omgeving is, die dit voor mij kan en wil doen. Maar als dit niet zo is, dan kun je de hele boel dus retourneren. Zonde. Ik ben heel positief en tevreden over het materiaal. Maar de medewerkers van de klantenservice¬†die ik heb gesproken zijn ontzettend stug.¬†Geen aanbeveling waard.

Een paar dagen later worden de juiste gaten geboord en het gaat gelukkig goed! Dit is een hele opluchting!  Alles staat in elkaar en het ziet er fantastisch uit, al zeg ik het zelf!

Natuurlijk is het nog niet af, maar ik kan zeggen dat het al ergens op begint te lijken. Ik ga nu beginnen met het inrichten van de ‘beruchte’ commode. Ook zal ik alles wat er op de commode staat van dichtbij laten zien.¬†Hierover schrijf ik later meer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *