Press "Enter" to skip to content

Getest: Zwitsal luiers

Jenny 0

Deze luiers en producten heb ik gekregen. 

Jim en ik hebben een geweldig pakket gekregen met producten en luiers van Zwitsal om te testen. De producten, daar ben ik zeker bekend mee. De plankjes en kasten op Jim’s kamer zijn er rijkelijk mee gevuld en nu staan deze luiers er ook bij!

In het pakket zit twee keer een pak Zwitsal luiers, een gepersonaliseerde fles met wasgel, een tube zinkzalf en billendoekjes. Omdat Jim tussen maat 3/4 in zit, heb ik beide ontvangen om te proberen. Het ene merk is het andere niet, en een goede pasvorm is wel belangrijk. Een pak van maat 3 bevat 35 luiers een pak van maat 4, 30 stuks.

Bij de luiers zit een Zwitsal geurbuiltje. Je kunt ervoor kiezen om deze bij de luiers te doen, in je kast of lade. Maar natuurlijk ook bij de kleding, zodat de Zwitsal geur daarin trekt. Ik heb ervoor gekozen om deze bij zijn kleding te doen, en de geur is heel subtiel. Ik vind de Zwitsal geur heerlijk, dus voor mij is dit echt een pluspunt.

Tot en met maat 3 zit er een urine indicator in de luiers. Aan de buitenkant zit een streepje, welke verkleurt als de luier nat is. Dit is vooral handig in het begin, zodat je dit makkelijk in de gaten kunt houden.

 

Mijn eerste indruk

De luiers voelen zacht aan, zijn flexibel en hebben een mooie pasvorm. Ze zijn niet heel dik, dus ik ben benieuwd of dit ook problemen geeft of juist een goed teken is. Het geeft natuurlijk wel wat meer bewegingsvrijheid.

Getest

Ik heb in meerdere reviews gelezen, dat de Zwitsal luiers snel klam aanvoelen en doorlekken. Hier was ik wel een beetje ‘bang’ voor.

Gelukkig is Jim tijdens de testperiode niet doorgelekt. Ik heb de luiers (maat 3) alleen overdag gebruikt.

Omdat Jim een lange slaper is, gebruik ik voor de nacht een maat groter, gewoon voor de zekerheid. Niemand heeft zin om ‘s nachts het hele bed af te halen, de baby te wassen en om te kleden. Jim slaapt van meestal van 19.30 tot 8.30 uur, dus dat zijn nogal wat uurtjes. Maar, dit was geen probleem.

Jim is toch 2 nachten met maat 3 gaan slapen en dit ging gelukkig ook goed.

Ik was van te voren een beetje huiverig, omdat de luiers dun aanvoelen, maar ik moet zeggen, dit is een voordeel. De luiers blijven mooi op z’n plek tot de volgende verschoon beurt ondanks het schoppen en rollen van Jim.

Overdag heeft Jim geen natte kleding gehad. Ook niet op het kinderdagverblijf.

Ook vind ik de luiers niet klam aanvoelen, maar juist heel soepel en ook niet onbelangrijk, zijn billetjes blijven droog. Jim heeft nog geen luieruitslag gehad en dat wil ik natuurlijk graag zo houden. Ik vind het daarom belangrijk dat de luier goed absorbeert. Dit is het geval.

De pasvorm is mooi, ze absorberen goed en zijn dun, maar daardoor lekker flexibel!

Met de producten ben ik bekend! De wasgel wordt hier bijna dagelijks gebruikt en de geur verveelt mij persoonlijk nooit. Alleen de billendoekjes had nog niet eerder gebruikt, maar ze werken prima. Ze zijn niet te vochtig en doen toch wat ze moeten doen. Én daar ga ik weer: ze ruiken heerlijk!

Dus ja! Ik ben tevreden over de luiers (en producten)! En Jim ook 😉

 

Zwitsal luiers zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, ah.nl, Etos en Bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *