Press "Enter" to skip to content

Microblading deel 1: Eindelijk wenkbrauwen!

Jenny 0

Ik heb eigenlijk niet veel wenkbrauw haar, en de haartjes die ik heb, zitten niet op de goede plek of zijn gewoon heel licht.
Natuurlijk geen ramp want ik teken ze gewoon altijd bij. Hoelang? Ja, al lang!

Anderhalve maand na mijn bevalling, zag ik een advertentie voorbijkomen over microblading met een hele leuke actie. Een tijdelijke actie van € 150,00 in plaats van € 300,00 mét nabehandeling. Ik had weleens filmpjes op YouTube voorbij zien komen, maar verder wist ik er eigenlijk niets vanaf. Na onderzoek op google wist al iets meer. Ik trok de stoute schoenen aan en dacht, dit wordt mijn cadeau aan mezelf. Wenkbrauwen!

 

Hoe ging dat?

Ik plan de afspraak in via Facebook en op vrijdag om 15.30 uur kan ik langskomen. Het duurt ongeveer 2 uurtjes geeft ze aan.

Het is een nieuwe ruimte bij haar thuis en bij binnenkomst krijg ik thee aangeboden en daarna mag ik gaan liggen en gaat ze van start met het tekenen van de wenkbrauwen. De wenkbrauwen tekent ze met zwart potlood en ze kleurt ze ook helemaal in. Als ze me de spiegel aangeeft om te kijken, schrik ik ervan. Ze geeft direct al aan dat dit puur voor haarzelf is, zodat ze weet waar ze de ‘haartjes’ moet zetten. Ik geef mijn goedkeuring, we kiezen een kleur en ze laat me het mesje zien. In mijn gedachte is het een een mini mesje, maar in werkelijkheid zijn het kleine naaldjes naast elkaar waarmee ze in de huid krast. Goed, daar gaan we!

De eerste sneetjes voelen een beetje aan als hardcore epileren, maar al snel begint het behoorlijk irritant te worden en denk ik bij mezelf ‘waar ben ik aan begonnen’? Het is niet makkelijk om je gezicht in de plooi te houden, als het toch wel aardig pijn doet. En dan te bedenken dat ze bij je wenkbrauwen bezig is, het gedeelte wat bij mij ook nog het meest beweegt op pijnlijke momenten, haha.

Voor mijn gevoel gaat ze al vrij snel bezig met de andere kant. Gelukkig, dan kan mijn ene wenkbrauw even bijkomen! Aan de linkerkant voel ik het zelfs nog meer, maar goed. Wie mooi wil zijn…

Als ze met de andere kant klaar is, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Hier is ze ook nog wel even mee bezig en dat is natuurlijk logisch. Aan beide kanten worden af en toe nog wat haartjes gezet en dan is ze klaar.

Ik kijk in de spiegel en zie mezelf met super donkere wenkbrauwen en mijn eerste gedachte is, is dit wel goed gegaan? Ze verteld me dat ik het vet moet houden met vaseline en gewoon kan douchen. Ik betaal en loop richting mijn auto. In de binnenspiegel bekijk ik ze nog maar eens goed. Knap werk! Het zijn echt net haartjes die gezet zijn, maar wat is het donker! Ze heeft me verteld dat dat het nog
een stuk lichter en dunner wordt. We gaan het zien.

 

Met vaseline houd ik het goed soepel, zodat de korstjes, die er de volgende dag opzitten, goed kunnen helen en de inkt mooi in de huid blijft tijdens dit proces.

Op dag 3 komen er korstjes op en ziet het er zo uit:

Een nieuwe afspraak heb ik gepland voor over 6 weken. Dan is het mooi geheeld en kan ze zien wat goed gepakt heeft en of de inkt de juiste kleur is.

Hoe vond ik het gaan?
Ze heeft me van te voren geadviseerd, en dit heb ik ook gelezen, om een verdovende creme via de huisarts te vragen. Dit heb ik gedaan, maar de huisarts was hier niet zo voor en heeft geen recept uitgeschreven. Goed, dan maar zo. Ik vond het eigenlijk best pijnlijk. Op internet zag ik een aantal creme’s voorbij komen en ik ga deze toch bestellen en proberen de volgende keer.

De behandeling zelf duurt ongeveer een half uur. Het tekenen duurt het langst. Bij de volgende afspraak is dit niet meer nodig, en zal het waarschijnlijk sneller gaan.

Na de behandeling heb ik eigenlijk weinig tot geen pijn gehad. Het voelt het eerste uur wat heet en branderig aan, maar ik heb prima  geslapen. De volgende dag heb ik er geen last van gehad. Het helen ging ook vrij snel en de kortsjes waren binnen een week weg.

Het resultaat na de eerste behandeling?
Het is echt nu al een heel verschil! Ik ben tot nu toe echt ontzettend tevreden. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

Omdat de inkt op sommige plekken natuurlijk minder heeft gepakt, kleur ik ze nog wel in met poeder, maar de vorm is er al, dus ik ben in de ochtend zo klaar. Ik kijk uit naar de nabehandeling! Ik zal dan na de nabehandeling ook een foto delen hoe het er in z’n geheel uitziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *