Press "Enter" to skip to content

Microblading deel 2: Nabehandeling

Jenny 0
  1. Zes weken na mijn eerste kennismaking met microblading, is het weer zover. Deel twee, de nabehandeling. Ik heb er zin in, maar kijk op tegen het nare gevoel.
    Een paar weken geleden heb ik daarom op Ebay verdovende crème gekocht, TKTX. Op internet kon ik er niet zoveel over vinden, maar wat ik wel zag is dat het in het buitenland wel gebruikt wordt bij tattoo’s. Nou niet geschoten is altijd mis, toch?

Een uur van te voren smeer ik de crème op mijn wenkbrauwen en ik plak het af met vershoudfolie. Ik voel het direct tintelen en een paar minuten later wordt het warm. Het doet tenminste iets, we zien het wel.

Om 15.30 uur kan ik weer terecht voor de nabehandeling. Voordat ik die kant opga, haal ik de folie van mijn voorhoofd en verwijder de crème met keukenpapier. Als ik dit doe, merk ik al dat mijn huid aardig verdoofd is. Het heeft iets gedaan. Nu nog kijken of dit ook voor een wat minder pijnlijke behandeling kan zorgen.

Als ik weer in de stoel lig, bekijkt ze hoe de inkt gepakt heeft en geeft ze aan het er eigenlijk goed uit ziet. Natuurlijk zijn er lichtere plekken en zijn er een aantal streepjes gewoon helemaal niet meer zichtbaar, maar dit is makkelijk bij te werken.

Ik kies de inkt een tintje donkerder en ze gaat van start. Ik ben ondertussen
heel benieuwd of ik er iets van voel. Ik hoor de krasjes, maar… voel werkelijk waar helemaal niks! Dit is fijn! Ze kan de streepjes nu mooi snel zetten, zonder dat mijn wenkbrauwen een teken geven van pijn en naar mijn idee is ze binnen 10 minuten klaar met beide wenkbrauwen. Met het bijwerken van de andere wenkbrauw, heb ik ook niets gevoeld. Ja, af en toe een heel klein minuscuul prikje, maar dat is niks na de vorige keer.

Hallo, daar zijn ze weer! De donkere wenkbrauwen. Deze keer schrik ik er niet meer van, ookal is het erger dan de vorige keer.

Ik weet nu hoe het gaat: De eerste dag denk je, wat heb ik toch donkere wenkbrauwen. Op dag twee, wordt dit al minder. Op dag 4 ben je eindelijk gewend aan je nieuwe wenkbrauwen, en daarna worden ze met de dag iets lichter. Omdat de korstjes loslaten. Na 2 weken is het heel natuurlijk.

 

Deze foto is ongeveer 1 maand na de nabehandeling gemaakt. Ik vind het ontzettend natuurlijk ogen, en ben er echt blij mee! Ik ben benieuwd hoelang het mooi blijft, maar ga het microblading zeker weer herhalen als het nodig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *