Press "Enter" to skip to content

Zwangerschapsupdate – t/m week 35

Jenny 0

De laatste post is alweer van april. Er is in tussentijd van alles gebeurd, dus tijd voor een update.

Op dit moment ben ik 35 weken en 3 dagen zwanger. Nog een dikke maand en ik ben uitgerekend, YES! Het eind is in zicht en ik kan je vertellen dat ik er ook aan toe ben om mijn kleine ventje te ontmoeten.


Hoe gaat het?

Met de kleine man gaat alles goed. Hij groeit goed. Ligt met z’n hoofdje naar beneden en laat regelmatig van zich horen. Ik moet zeggen dat ik geen drukke baby heb. Hij schopt me niet bont en blauw, maar draait af en toe van links naar rechts en weer terug. Mijn placenta ligt ook aan de voorkant, dus dit kan daar natuurlijk ook wel invloed op hebben. De bewegingen blijven bijzonder, maar ik kan me nog steeds niet voorstellen dat er een heel mensje in mijn buik zit.

Vanaf ongeveer 28 weken voel ik wanneer hij de hik heeft. Nu voel ik dit ontzettend vaak en  krachtiger. Hij wordt natuurlijk steeds groter. Soms duurt het wel 10 minuten, die schat.

Ik moet zeggen dat ik na de 30 weken klachten heb gekregen, maar wel veel beter slaap. Ik word niet meer elk uur wakker, maar nog wel vroeg. Ach, dat kan alleen maar een goede oefening zijn voor straks. Voordat ik ga slapen heb ik wel altijd onrustige benen. Dat is ontzettend irritant, want je kunt je benen dan echt niet stilhouden. Dit had ik af en toe al voor de zwangerschap, maar nu heb ik het sinds week 20 standaard elke dag.

Voorbereiding
Alles wat ik op mijn lijstje had qua inkopen, heb ik afgevinkt. Afgelopen week heb ik nog luiers en voeding ingeslagen en thermometers gekocht. Dat was het laatste op mijn lijst. Natuurlijk is het in huishoudelijke gedeelte zelf nooit af, maar houd ik alles nu wel goed bij. Je weet natuurlijk nooit wanneer hij van zich laat horen. Maar als het zover is, puilt de wasmand in ieder geval niet over.

Ik moet nog een paar hydrofiele doeken strijken en de enveloppen voor de geboortekaartjes ga ik ook alvast schrijven.

De kinderwagen staat klaar. De Maxi Cosi staat klaar. Het wiegje is opgemaakt. Nu ik dit typ besef ik me ineens weer dat het echt nog maar een paar weken is!

Groeiecho
Ik heb een groei echo gehad met 30, 32 en 34 weken en hij ligt mooi op schema. Z’n benen zijn iets korter dan gemiddeld. Tijdens de echo’s zie ik hem spelen met de navelstreng en oefent hij met z’n buikje het ademen al. De bewegingen in ieder geval. Zo mooi om te zien.

 * van boven naar beneden, 30, 32 en 34 weken.

Tijdens de controle met 32 weken kon ze voelen dat hij al is ingedaald! Op de foto kun je dit ook wel zien. Dat is een goed teken en dit heb ik ook wel gevoeld. De dagen voor de afspraak had ik namelijk steken en krampen in mijn onderbuik. Zijn ze tenminste ergens goed voor geweest!

Tijdens de afspraak met de verloskundige op 34 weken hebben we het bevalplan besproken. Ik vind dit nogal lastig. Ik heb aangegeven dat ik graag in het ziekenhuis wil bevallen en zij heeft verteld wanneer ik kan en wanneer ik moet bellen. Hoe ik de pijn wil opvangen, of ik pijnbestrijding wil en in welke houding ik wil bevalling, zie ik dan wel. Ik heb het ook nog nooit gedaan.

Nog maar 4 weken en een paar dagen! Ja, misschien ook wel iets langer, maar daar wil ik nu nog niet aan denken. Ik hoop dat hij niet te lang op zich laat wachten. Ik ben namelijk zo nieuwsgierig! De eerstvolgende afspraak staat gepland met 36 weken en 3 dagen en daarna zal ik elke week op controle gaan. Wordt vervolgd!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *